Защо трябва да печатаме своите снимки?


Малко информация за значението на отпечаните снимки, фотокнигите и защо не съхраняваме снимките си само в компютрите и телефоните?

Живеем в цифрова ера и сме първото цифрово поколение, където повечето хора не печатат своите снимки. Това е наистина тъжно. Спомените са ценни. Те са ценни за Вас и ще бъдат ценни и за Вашите деца и внуциХората мислят, че като качат своите снимки във Фейсбук, те са запазени завинаги. Не забравяйте, Фейсбук е просто фирма, която предлага една софтуерна услуга. Ако утре акционерите на тази фирма решат, услугата може да бъде спряна или изменена и можете да загубите цялата информация във Вашия профил. Вие пазите Вашите снимки на домашния компютър ли? Твърдите дискове на компютрите са развалят, по-често, отколкото си мислите. Обикновено това става изведнъж и възстановяването на информацията в тях е скъпо удоволствие, а често това е невъзможно. Познавам човек, чийто компютър е поразен от вирус и цялата информация в него е криптирана и съответно недостъпна. Единственото ценно нещо, според него са снимките на семейството му до които няма достъп, както и решение за проблема.

Повечето хора над 12-годишна възраст,  които притежават мобилен телефон с камера, мислят, че вече са фотографи. Ако всеки е собственик на микрофон,  това означава ли, че всеки може да пее? Горещо препоръчвам на младоженците да наемат опитен професионален фотограф, за да снима сватбата им и да настояват за сватбена фотокнига. Сватбената фотография е единственото нещо, чията стойност нараства с всеки ден след деня на сватбата. Дълго след като цветята са увяхнали, роклята, която се носи само веднъж и дълго след последния танц на дансинга, единственото нещо, което ще остане е Вашата сватбена фотография. Цифрови снимки на твърдия Ви диск, който неизбежно някой ден ще се развали не са реални, докато не бъдат отпечатани. Вашата сватбена фотокнига е част от вашата история и наследство. Той е наистина безценен!

 Светослав Кръстев фотограф Бургас