Защо трябва да печатаме своите снимки?


нформация за значението на отпечаните снимки, фотокнигите и защо да не съхраняваме снимките си само в компютрите и телефоните?

    Живеем в цифрова ера и сме първото цифрово поколение, където повечето хора не печатат своите снимки. Това е наистина тъжно. Спомените са ценни. Те са ценни за Вас и ще бъдат ценни и за Вашите деца и внуци. Хората мислят, че като качат своите снимки във Фейсбук, те са запазени завинаги. Не забравяйте, Фейсбук е просто фирма, която предлага една софтуерна услуга. Ако утре акционерите на тази фирма решат, услугата може да бъде спряна или изменена и можете да загубите цялата информация във Вашия профил. Вие пазите Вашите снимки на домашния компютър ли? Твърдите дискове на компютрите са развалят, по-често, отколкото си мислите. Обикновено това става изведнъж и възстановяването на информацията в тях е скъпо удоволствие, а често това е невъзможно. Познавам човек, чийто компютър е поразен от вирус и цялата информация в него е криптирана и съответно недостъпна. Единственото ценно нещо, според него са снимките на семейството му до които няма достъп, както и решение за проблема.

Печатането на снимки може да има много положителни аспекти и предимства, които правят този процес важен и ценен за всеки фотограф или любител на фотографията:

 - Физически архив: Печатането на снимки създава физически архив, който може да се запази и предава на бъдещите поколения. Във времена, когато цифровите носители могат да се повредят или стареят, физическите копия на снимките осигуряват постоянство и надежност.

- Емоционално значение: Физическите снимки носят емоционално значение, тъй като можем да ги докосваме, разглеждаме и споделяме с близките си. Те могат да съживят спомените и да предизвикат емоции, които не винаги се получават при гледането на снимки на екран.

- Елемент от декорацията на дома: Печатаните снимки могат да бъдат използвани за украса на дома или офиса. Те могат да се окачват на стени или да се изложат на маси и рафтове, давайки на пространството персонален и уютен вид.

- Подаръци и специални проекти: Печатаните снимки са отличен подарък за близки и приятели. Те могат да бъдат включени в различни специални проекти като албуми, колажи или книги със снимки, които да се даряват по специални поводи като рождени дни, сватби и празници.

- Творчески израз: Процесът на печатане на снимките може да бъде и част от творческия процес на фотографа. Изборът на правилната хартия, настройките за печат и рамките могат да бъдат част от изразителната страна на фотографията.

   В крайна сметка, печатането на снимки представлява начин да запазим и споделим важни моменти и спомени във времето, като им придадем постоянство и значимост. Сватбената фотография е единственото нещо, чията стойност нараства с всеки ден след деня на сватбата. Дълго след като цветята са увяхнали, роклята, която се носи само веднъж и дълго след последния танц на дансинга, единственото нещо, което ще остане е Вашата сватбена фотография. Цифрови снимки на твърдия Ви диск, който неизбежно някой ден ще се развали не са реални, докато не бъдат отпечатани. Вашата сватбена фотокнига е част от вашата история и наследство. Той е наистина безценен!