3 често срещани грешки при избора на фотограф


Първата и най-често срещана грешка е, че търсим фотограф в последния момент.

Организацията на всеки празник, независимо дали става дума за сватба, абитуриентски бал, кръщенето на Вашето дете, фотосесия и др., обикновено е свързана с много време, пари и нерви. Търсим и ангажираме ресторант, избираме меню, обикаляме магазините за облекло и аксесоари, правим си прическа, каниме роднини и приятели на празненството. И като наближи съвсем датата на празника се сещаме, че е много хубаво да наемем професионален фотограф да заснеме щастливото събитие. Започваме да търсим в интернет и без да погледнем портфолиото от снимки на фотографа (няма време :) ) го наемаме, ако, разбира се той е свободен за датата и часа на събитието. Ако имаме късмет, снимките ще Ви харесат, ако ли не... А това са Вашите спомени, нали...

Това е свързано с втората грешка при избора на професионален фотограф, а именно -избираме фотографа само по неговата цена. Няма човек, който избирайки стока или услуга да не се съобрази с нейната цена. Но тук по-важното е какво получаваме срещу тази цена. За да сте сигурни, че ще бъдете доволни от снимките, които ще получите първо вижте стила на фотографа. Разгледайте снимки в сайта му и ако ви харесат, след което му се обадете и попитайте какво ще получите срещу исканата от него сума. Защото, въпреки, че се повтарям - това са Вашите спомени.

Третата често срещана грешка, че не срещате с фотографа, а го наемате само по телефон или мейл. Когато си купувате дреха, отивате магазина и я мерите, нали? И чак, след като Ви хареса я плащате. Защо тогава ще наемате фотограф само с телефонно обаждане. Нищо не може да замени личните впечатления. След като се срещнете с фотографа, поискайте да видите повече снимки от различните събития, които е заснел, за да добиете представа как снима, колко и какви снимки ще получите. Освен това, нещо за което малко хора се замислят - симпатичен ли Ви е фотографа и дали ще се чувствате ли спокойни с него е решаващо как ще се чувствате на фотосесията и съответно какви снимки ще получите. Само така ще сте сигурни, че ще имате красиви снимки, който ще гледате с удоволствие през годините.