Шест хубави места за сватби и сватбени фотосесии в Бургас и околностите


Най-популярното място за провеждане на сватби и сватбени фотосесии, само на 30 км. от Бургас е 
Замъка в Равадиново. 
Замъкът е уникално архитектурно творение, единствено по рода си в България, разположен сред градина с дървета, храсти и много цветя. В градината, сред фонтани и статуи се разхождат красиви пауни. Част от атракциите на замъка са езерото в което плуват бели и черни лебеди и внушителната с размерите си винарна. В градината е изграден параклис  в който може да се сключват църковни бракове. В подобна приказна обстановка всяка жена лесно може да се превъплъти  в принцеса. Замъкът е прекрасно място за създаване на десетки разнообразни, красиви снимки.

сватбен фотограф бургас

Остров „Света Анастасия“ 
след реконструкцията си през 2014 г., бързо се превърна в най-новата туристическа атракция на Бургас. Заедно с това, островът стана предпочитано място за сватби, както на жителите на Бургас, както и на влюбени двойки от цял България. С откриването на Морска гара – Бургас е решен проблема с транспорта до острова и обратно, тъй като при по-силно вълнение корабчетата спираха да плават.
На острова има ресторант с 60 места и красива стара църква. Църквата в момента не е действаща, но там може да бъде сключен църковен брак, ако уредите свещеник от някоя от бургаските църкви да пътува до острова с вас и да сключи брака. Трябва да имате предвид, че острова е малък и няма много места за сватбена фотосесия, но все пак колко хора познавате, които са сключили брака си на остров.
Освен сватби на острова се правят кръщене, момински партита, празнуват се рождени дни.

Луксозната 
Марина Диневи в Свети Влас 
беше много предпочитано място за фотосесии до преди 2-3 години, но постепенно беше изместена от лукса на Замъка в Равадиново и романтиката на острова.
В марината можете да видите яхти и автомобили, които са достойни за Монте Карло, например. Палмите и многобройните цветя, навсякъде допълват средиземноморския стил, който както се вижда е търсен ефект. Марина Диневи, може би не е най-добрия избор за разнообразна фотосесия, но в силно застроените Слънчев бряг и Свети Влас няма голям избор на природни гледки.

Морската градина в Бургас 
с добре поддържаните си зелени площи е най-харесваното и обичано място за разходка на бургазлии и съответно е най-често използваното място за сватбени фотосесии. Зат
ова допринася и факта, че една от залите на Морското казино се използва за ритуална зала през уикендите. През 2015 г., като място за сватбени 
фотограф Бургас
фотосесии се присъедини Морска гара – Бургас и близо до нея - красивия, стар морски фар на пристанището.

Заливите на Черно море
около Бургас, особено тези южно от града, също имат своите предимства за създаване на красиви и интересни сватбени снимки. През определени дни на годината на някои места, недалеч от Бургас може да бъде сниман и залез над морето, а на този фон снимките се харесват особено много на младоженците.

Пристанище Сарафово
се намира в квартал Сарафово в Бургас и е първото модерно рибарско пристанище в България. Все още пристанището не се използва активно за фотосесии, но като се има предвид, че разработването му тепърва предстои, може би това е следващото интересно място за сватбени и портретни снимки в Бургас и околностите.

Вижте още снимки от фотосесии на посочените места.


фотограф Бургас Светослав Кръстев